ФБР извършва претърсване в дома на Джо Байдън  край Рехобот

...
ФБР извършва претърсване в дома на Джо Байдън  край Рехобот
Коментари Харесай

ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън

ФБР прави претършуване в дома на Джо Байдън  край Рехобот Бийч в Делауеър, оповестява Би Би Си. Става въпрос за следствието за документи с класифицирана информация, които бяха открити в жилището на президента на Съединени американски щати. 

Адвокатът на президента Боб Бауер заяви, че претърсването е планувано и в съгласие с Байдън. 

" Съгласно общоприетите процедури на Министерството на правораздаването, в полза на оперативната сигурност и интегритет, то се опита да извърши тази работа без авансово обществено известяван и ние се съгласихме да сътрудничим ", сподели Бауер. " Претърсването през днешния ден е още една стъпка в задълбочения и своевременен развой на Министерството на правораздаването, който ние ще продължим да поддържаме и улесняваме напълно. Ще разполагаме с спомагателна информация след приключването на днешното претършуване ", акцентира Бауер, представен от БГНЕС.

По-рано в резиденцията на Байдън в Уилмингтън и в офис на вашингтонски мозъчен концерн бяха открити документи с гриф за класифицирана информация, само че по-рано този месец Бауер съобщи, че в къщата на президента на плажа не са открити класифицирани документи. Личните юристи на Байдън са претърсили резиденциите в Уилмингтън и Рехобот Бийч за спомагателни документи, сподели той.

" Личните юристи на президента откриха в резиденцията в Уилмингтън евентуален запис с класифицирана информация измежду съхраняваните материали в стая, която се намира в съседство с гаража ", се споделя в предходното изказване на Бауер. " След като персоналните юристи на президента откриха този документ, теоставиха документа на мястото, където беше открит, и преустановиха претърсването на съответното помещение, където се намираше. След претърсването в резиденцията в Уилмингтън, юристите продължиха към резиденцията в Рехобот и направиха претършуване там. В резиденцията в Рехобот Бийч не бяха открити евентуални документи и късно вечерта юристите се върнаха във Вашингтон. "

Преди това ФБР претърси офисите на Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън " в средата на ноември, откакто там бяха открити класифицирани документи, заяви NBC News във вторник. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР